SN txt SRP

Pratite nas

SN lnks

FacebookYou Tube

Race Date SRP

Čekamo vas! 26.05.2024.

00 d 00 s 00 m 00 s

   

prijavi se

Vesti

Trči 1.ZRENJANINSKI MARATON sa razlogom

 

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka olakšava živote dece obolele od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.

NURDOR sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.

Svakom detetu obolelom od raka mora biti dostupno najbolje moguće lečenje i nega, kao i psiho-socijalna podrška celoj porodici kako bi što lakše prebrodili dugotrajno, bolno i iscrpljujuće lečenje. Kroz brojne programe NURDOR se trudi  da informiše i osnaži roditelje i decu, ali i da svim ljudima pruži sve informacije o raku i načinu na koji mogu da pomognu.

 

 

Naši prijatelji iz kompanije Levi9 su unapred otkupili sve Vaše kilometre pretrčane na 1.Zrenjaninskom Maratonu i ta sredstva će donirati Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka.

NURDOR i Maraton Tim su im beskrajno zahvalni zbog toga.

Nurdorove Roditeljske kuće

Dugotrajno onkološko lečenje van mesta prebivališta i pronalazak smeštaja u blizini klinike predstavljaju ogroman problem porodicama obolelih mališana. Cilj otvaranja Roditeljskih kuća je da se roditeljima i deci, u što većoj meri, olakša dugotrajno, teško, iscrpljujuće i neizvesno lečenje. 

U Beogradu, Nišu i Novom Sadu, u pet Roditeljskih kuća, NURDOR svakodnevno, potpuno besplatno, pruža gostoprimstvo i psihosocijalnu podršku za, čak, 25 porodica iz čitave Srbije čiji mališani hemio i radio terapije primaju ambulantno u Dnevnim bolnicama hematoonkoloških odeljenja.

Smeštaj u Roditeljskim kućama, predstavlja važan vid, ne samo materijalne, već i psiho-socijalne podrške i omogućava roditeljima da se, uz redovne posete volontera, psihologa i socijalnog radnika, opuštenije i u većoj meri posvete svojoj deci. 

Boravak u Rodteljskim kućama, u toplom okruženju sličnom domu, ima izuzetno povoljan uticaj i na mališane, na sam proces njihovog lečenja.

Potrebna sredstva za realizaciju ovog projekta na godišnjem nivou iznose: 5. 994.060,00 dinara (psihosocijalna podrška, troškovi smeštaja i prevoza), dok je za prosečan boravak (4 meseca) 1 mališana u pratnji roditelja u Roditeljskoj  kući neophodno izdvojiti: 80.000 dinara.

Više o  aktuelnom projektu “ Roditeljske kuće“ pročitajte na: http://nurdor.org/ProjektiDetalji.aspx…

Partneri i sponzori

 

 

Partneri i sponzori SLIKE